Skip links

DE MAAND MAART MET MAARTEN

De maand met Maarten: ‘Blijven opvallen is essentieel’

De maand met Maarten: ‘Blijven opvallen is essentieel’

Langzaam wordt het warmer en kunnen we meer genieten van het strand en de tuin. Hoe staat jouw tuin er eigenlijk bij? En hoe werkt het ook alweer met het gras en snoeien? Hier vind je een videoreeks boordevol tips om je tuin helemaal klaar te maken voor de zomer. Maar de temperaturen, die stijgen vooralsnog vooral op de woningmarkt.

Stijgende temperaturen

Terwijl de temperaturen maar langzaam stijgen, raakt de woningmarkt alleen maar meer oververhit. Percentages van meer dan 10% en soms wel 20% boven de vraagprijs zijn meer regelmaat dan uitzondering. Dit bewijst weer hoe groot de druk op de woningmarkt is en hoe moeilijk het wordt voor starters om in te stromen. Mensen die doorstromen van de ene koopwoning naar de andere nemen vaak overwaarde mee. In combinatie met een lage rente kopen ze een duurdere en grotere woning met dezelfde of lagere maandlasten. Aangezien er voorlopig weinig extra woningen worden bijgebouwd en de gemeentes niet staan te springen om innovatieve woonconcepten, zie ik deze trend voorlopig niet veranderen.

Extra budget nodig

De vraagprijzen zullen wel naar boven worden bijgesteld. Makelaars kunnen de aanvragen niet aan waardoor woningen soms niet op Funda komen. Houd er rekening mee dat je extra budget nodig hebt als je in deze markt een woning wil kopen. Op zich is overbieden niet erg maar dat is wel afhankelijk van het achterliggende advies en met welke reikwijdte mensen de woning willen aankopen. Als dat 5 jaar is dan neem je waarschijnlijk een andere beslissing dan als je ergens 20 jaar wil blijven wonen.

Blijf opvallen

Bij ons op kantoor raakt iedereen steeds beter op elkaar ingespeeld en dat is leuk om te zien. Onze onderscheidende marketingacties en video’s worden nog steeds goed ontvangen en bekeken. Ook al worden woningen nu sneller verkocht, het is van belang dat de presentatie goed is en de promotie ook. Juist in deze markt is het zaak om een stapje extra te zetten om het beste resultaat te realiseren #FindYourFuture

Hulp nodig?

Wil je een huis kopen of verkopen? Zie je door de bomen het bos niet meer? Of heb je advies nodig over jouw woonwensen? Neem dan contact op met Maarten van Vliet Makelaars.

Deel dit op social media