Skip links

DE MAAND MET MAARTEN

De maand met Maarten: ‘We blijven niet onopgemerkt’

De maand met Maarten: ‘We blijven niet onopgemerkt’

De wisselvalligheid van de herfst is ook terug te zien op de woningmarkt. Het aantal bezichtigingen wordt bij sommige woningen minder, net als het aantal biedingen. Bij andere huizen wordt nog steeds ver boven de vraagprijs verkocht. Deze tendens hoor ik ook terug van collega makelaars. Hoog tijd om jullie weer eens bij te praten.

Successen delen

Zoals jullie waarschijnlijk al gezien hebben op onze socials, hebben wij het deze zomer extreem druk gehad. Zo hebben we het fantastische huis aan de Oosterduinweg verkocht. Onze unieke presentatie waarin ik met een orka het water in ging, bleef ook bij Quote niet onopgemerkt. De woning aan de Bloemendaalseweg was ook een hoogtepunt, die werd al verkocht voordat het op Funda kwam. Het was ontzettend leuk om de dochter van het verkopende stel voor de verkoopvideo te interviewen over wat zij het leukste vond aan de woning. De video was uiteindelijk niet nodig voor de verkoop, maar was te leuk om niet te delen. Successen en presentaties waar we trots op zijn.

Negatief nieuws

Naast persoonlijke hoogtepunten kreeg de makelaardij te maken met negatief nieuws. Tros, Radar en Vereniging Eigen Huis gaven makelaars de schuld van de hoge verkoopprijzen van woningen. Naar onze mening ontbreekt enige nuance en wordt de situatie voornamelijk belicht vanuit het perspectief van de koper die teleurgesteld is dat de woning boven zijn of haar budget ligt. Terwijl er ook tevreden kopers zijn die juist heel blij zijn met wat de makelaar heeft gerealiseerd. Natuurlijk maken wij ook teleurstelling mee en gaat het in de makelaardij niet altijd goed, maar wij proberen onze processen zo goed mogelijk te begeleiden zodat onze klanten een woning vinden die past bij zijn of haar wensen en budget.

Hoofdfoto

Actief in Amsterdam

Wij blijven groeien en zijn ook steeds actiever in Amsterdam. Onze makelaar Cathelijne heeft in het verleden gewerkt als makelaar in de hoofdstad. Haar kennis en expertise zet ze nu voor ons in. Zo waren de Roelof Hartstraat, Amsteldijk en Paramaribostraat succesvolle verkopen met opbrengsten ver boven de vraagprijs. Wij begeleiden dus ook graag jouw aan- of verkoop in Amsterdam.

Taxatie

Sinds 1 oktober zijn de taxatierapporten veranderd en is er een duurzaamheids- en onderhoudsopgave toegevoegd. We hebben hier een examen voor moeten afleggen. Dit zal waarschijnlijk van invloed zijn op de tarieven en de verwerking van de taxaties. Wij houden jullie op de hoogte en kijken ernaar uit onze klanten zo goed mogelijk te bedienen!

Hulp nodig?

Wil je een huis kopen of verkopen? Zie je door de bomen het bos niet meer? Of heb je advies nodig over jouw woonwensen? Neem dan contact op met Maarten van Vliet Makelaars.

Deel dit op social media