Skip links

Huis verkopen in Haarlem?

Hoe hoger de prijs, hoe hoger de grijns

Iedereen kan een huis verkopen, een paar goede foto’s maken en een website opzetten. Maar wie verkoopt je huis echt voor de beste prijs? Met zijn deskundige marktexpertise en zijn moderne marketingstrategie, maakt Maarten van elke verkoop in Haarlem een succesverhaal en krijg jij de maximale prijs voor jouw huis. Zo maakt Maarten letterlijk het verschil. Want geef toe, hoe hoger de prijs, hoe groter de grijns.

Dit moet je weten over de koper

Je huis verkopen in Haarlem, daar wil je natuurlijk een goede prijs voor. De beste prijs krijg je alleen als je snapt welke koper je moet aantrekken. Niet elke koper is dezelfde koper. En niet elke koper is de beste koper voor jouw huis. Samen gaan we op zoek naar een match die ervoor zorgt dat we jouw huis verkopen voor de beste prijs.

zuid-kennemerland-grotemarkt
lokalekoper-bg-1

LOKALE KOPER
De koper die in de buurt woont, leeft, eet en winkelt. Zijn wereld speelt zich af in deze buurt. Hij weet er alles van en wil er ook graag blijven.

outofarea-bg-1

OUT-OF-AREA
De koper komt niet uit de buurt, stad of zelfs land. En moet alles nog ontdekken.

zzz-passievekoper-bg-1

PASSIEVE KOPER
Is niet actief op zoek naar een woning, maar wanneer de juiste woning voorbijkomt kan zijn latente vraag aangewakkerd worden.

huisje-actievekoper-bg-2

ACTIEVE KOPER
De actieve koper wil snel een woning kopen. Doordat hij actief is weet hij wat erin de markt speelt en is hij geneigd te veel te analyseren waardoor hij niet altijd de beste prijs wil bieden.

Dit moet je weten over de prijs

De uitdaging is om jouw huis in Haarlem te verkopen voor de beste prijs.
Als makelaar gaat Maarten dan ook op zoek naar mensen die verliefd worden op jouw woning en bereid zijn de hoogste prijs te betalen.
De emotionele prijs, daar zijn we naar op zoek.

hart

Emotionele prijs

De verliefde koper wil per se de woning in Haarlem hebben en is bereid de hoogste prijs te betalen. Deze koper handelt op basis van emotie en niet op basis van ratio.

koopjesjager2

Rationele prijs

Gebaseerd op meerdere elementen vergelijkt de rationele koper de woning met andere woningen in Haarlem en biedt een rationele marktconforme prijs. Deze koper handelt op basis van ratio.

rationele-koper

Koopjesjager

Deze koper probeert een goedkope woning op de kop te tikkken. De koopjager is op zoek naar een koopje in de markt en wil alleen de minimale prijs betalen.

Huis verkopen in Haarlem? Dat doen we met deze marketingmix

Het verkopen van jouw huis gaat om het bereiken van alle vier de typen kopers en het aantrekken van iemand die bereid is de emotionele prijs te betalen. Maar dat gaat natuurlijk niet vanzelf. Met behulp van een moderne marketingmix gebruiken wij alle elementen om in een keer de hele markt te bereiken. Zo zorgen we dat we jouw woning in Haarlem verkopen.

Samen jouw huis verkopen in Haarlem? Neem contact op

Het is het proces en niet de belofte die de beste prijs realiseert. Als wij jou mogen vertegenwoordigen bij jouw huis verkopen in Haarlem dan gaan we met een checklist aan de slag om dit traject succesvol te begeleiden. Elke week houden we je op de hoogte van het proces en de voortgang. Zo weet jij waar je aan toe bent en waar we zijn in het proces. Neem nu contact op:

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
biedsystemen-huiskopen