Skip links

Kerkstraat 22
Haarlem

Vraagprijs
Koopprijs
€ 1.050.000,- k.k.
Woonoppervlakte
220 m2
Type
Woonhuis
Bouwjaar
1880

Kenmerken

Status
Verkocht
Perceel OPP.
87 m2
Aantal Kamers
8
Aantal Slaapkamers
5
Aanvaarding
In overleg

Een heel bijzonder woonhuis, een grand ol’ lady, op één van de meest geliefde plekjes in de Vijfhoek, gelegen in de Haarlemse binnenstad.

Soms komt er een woning voorbij en denk je: ‘Dit is het.’ In gedachten zie je jezelf al helemaal wonen en stop je niet meer met glimlachen …. Wij verzekeren je dat dit gebeurt als we je deze woning laten zien. Wat een plaatje, wat een geschiedenis, wat een sfeer, wat bijzonder. Kom, we gaan naar binnen.

Eén van de unieke aspecten van deze woning is dat deze woning loopt van de Kerkstraat tot aan de Korte Houtstraat. Je kan dus als het ware van 2 kanten de woning in, maar de entree ligt op de Kerkstraat. De fundamenten gaan terug tot 1600! En rond 1850 is de woning doorgebroken. Veel ‘oude’ details zijn intact gebleven wat de woning een unieke indeling en unieke sfeer geeft. Dit uit zich op alle etages. Niets is standaard en daarom is alles verrassend en leuk.

Voor wie wonen en werken zou willen combineren is het goed te weten dat er, naast wonen, toestemming is om op de begane grond een bedrijf te hebben: kantoor, praktijk, winkel…

De ligging tussen de twee groenste en mooiste straatjes in de Vijfhoek is ronduit geweldig. Een buurt waar gemeenschapszin nog vanzelfsprekend is. Waar je op 50 stappen afstand het lekkerste brood, koffie, ijs of gebak kunt vinden. Terwijl de kinderen spelen op het Wilsonsplein, de hond uitgelaten wordt in de Haarlemmer Hout, ligt de boot al te wachten op de Raamvest. Hadden we de wijntjes al genoemd die met de leukste en liefste buren gedronken worden in de straat?
…… waar wacht je nog op!

Indeling
Begane grond
Via een kleine hal kom je direct in de woonkamer. Waar in het verleden nog rijtuigen werden gerepareerd, kan je nu heerlijk wonen en genieten van de hoge plafonds. In het midden van deze verdieping is een inloopkast en een toilet en aan de andere zijde een slaap-/werkkamer. De ‘openslaande deuren’ naar de Korte Houtstraat zijn dicht, maar kunnen eenvoudig opengemaakt worden. Ook aan de Korte Houtstraat is er een entree en van daaruit kom je direct in de langwerpige keuken, waar je ook je fiets kwijt kan.

Op de eerste verdieping is een lange overloop die toegang geeft tot de ruime slaapkamer aan de voorzijde met moderne badkamer en separaat toilet. Een inloopkast met wasruimte waar een wasmachineaansluiting gemaakt kan worden en een ruime slaapkamer aan de achterzijde. Een trap in het midden van de overloop brengt je naar de

Tweede verdieping. Een grote zolderruimte waar de mooie dakspantconstructie in het zicht is, die op allerlei manieren in te delen en te gebruiken is. Leuk is al het uitzicht, wat je vanaf hier over de stad hebt. Aan de achterzijde is een ruimte die nu gebruikt wordt als extra keuken. In de open zolderruimte ga je via de trap naar het dakterras met prachtig uitzicht over de stad en in het bijzonder de Nieuwe Kerk.